Over Hypnos

Hypnos is een echt betrouwbaar Brits familiebedrijf in de beddenbranche. Peter Keen, onze voorzitter, is de 4e generatie die dit beddenbedrijf runt. Zijn zoon James en dochter Sarah zijn reeds de 5e generatie die zich bezighouden met de dagelijkse gang van zaken binnen dit hechte familiebedrijf.

Bij Hypnos verstaan ze de kunst van het maken van prachtige handgemaakte bedden en matrassen als geen ander. Met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van luxe bedden en inzicht in het verkrijgen van een goede en juiste nachtrust kunnen we dan ook met een gerust hart zeggen dat we er alles aan doen om te zorgen dat u een diepe en gezonde nachtrust krijgt. Deze nachtrust dient uw dromen te laten uitkomen.

Onze deskundige vakmensen blijven traditionele vaardigheden gebruiken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Deze traditionele vaardigheden worden gebruikt om zo de authenticiteit te bewaren van een echt Engels meubelstuk – een buitengewoon duurzaam stukje Engels vakmanschap.

Dit is waarom Hypnos internationaal bekend staat als de expert in het maken van handgemaakte pocketveer bedden. Door traditionele vaardigheden te combineren met constante innovatie en het gebruik van 100% natuurlijke en duurzame materialen heeft Hypnos de reputatie de meest comfortabele bedden ter wereld te maken.

Hypnos

Visie en waarden

Onze manier van werken

Bij Hypnos bouwen we voort op onze merkbelofte en toewijding om zo de meest comfortabele bedden ter wereld te maken. We hebben een duidelijke strategie ontwikkeld binnen ons bedrijf met onze visie, missie en kernwaarden om de energie van onze werknemers volledig te benutten en hen een bron van inspiratie en motivatie te bieden en tegelijkertijd een duidelijk doel en toekomstperspectief te bieden.

 

Visie

Het meest duurzame en inspirerende beddenmerk ter wereld worden.

 

Missie

Iedereen een goede nachtrust te bieden op onze handgemaakte, duurzame ontwerpen en stijlvolle bedden en matrassen.

Kernwaarden

  • Klantgericht – We doen ons uiterste best om aan alle hoge verwachtingen te kunnen voldoen die de klant aan ons stelt en de producteisen van u centraal te stellen.
  • Duurzame innovaties – het continu verbeteren van onze vaardigheden en processen om op een grensverleggende manier zo duurzaam mogelijk proberen te werken en ontwerpen.
  • Verantwoordelijkheid – Het zorg dragen voor een veilig, betrouwbaar en milieuvriendelijk klimaat voor al onze medewerkers, hun familie, onze klanten en andere gemeenschappen waarin we actief zijn.
  • Integriteit – Zakelijk verantwoord ondernemen. Doen wat goed is, zeggen wat je denkt, doen wat je zegt, vertrouwen winnen en anderen met respect behandelen.

Met onze kernwaarden verantwoordelijkheid en integriteit hoog in het vaandel kunnen we niet anders dan erkennen dat in sommige delen van de wereld slavernij helaas nog steeds bestaat. Zelf zijn we niet bij machte dit volledig uit te roeien maar we kunnen wel onze verantwoordelijkheid nemen en ervoor zorgen dat we geen zaken doen met bedrijven of landen waar dit nog steeds voorkomt. Onze modern slavernijverklaring beschrijft de stappen die we hebben ondernomen om, voor zover mogelijk, het risivo van slavernij te elimineren.

Kwaliteit

Hypnos Kwaliteit
Hypnos Kwaliteit
Hypnos Kwaliteit
Hypnos Kwaliteit

Handgemaakt vakmanschap uit Engeland

Elk bed wat onze fabriek verlaat is een echt meesterwerk. Handgemaakt en perfectie tot in de puntjes. We maken alleen gebruik van 100% natuurlijke en duurzame materialen van de beste kwaliteit. Onze vakmensen combineren hun passie, ervaring en hun ongeëvenaarde oog voor detail zodat alle bedden met liefde gemaakt worden.

 

Beddenleverancier van het jaar

Hypnos is de enige fabrikant die 2 maal de “Bed Manufacturer of the Year Award” (NBF) heeft mogen ontvangen. In 2014/2015 en 2011/2012 waren zij de trotse winnaar van deze award. Dit bevestigt nogmaals de hoge kwaliteit en het comfort van de duurzame modellen bij Hypnos. Ook hebben ze bij Hypnos de strikte gedragscode van de NBF doorstaan die de naleving van brandveiligheid, toeleveranciers en gebruikte materialen checkt, wat de ultieme geruststelling voor de consument oplevert.

 

10 jaar volledige garantie

Een volledige garantie van 10 jaar bevestigt ons vakmanschap en vertrouwen in de kwaliteit en duurzaamheid van onze bedden.

 

Koninklijk keurmerk

Hypnos is de enige fabrikant van bedden en matrassen die zichzelf hofleverancier mag noemen voor de hele koninklijke familie. Het koninklijke keurmerk, uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Elizabeth II, versterkt de reputatie van Hypnos als het gaat om haar kwaliteit. De familie Keen heeft al sinds 1929 dit koninklijke keurmerk.

 

Manufacturing Guild Mark

Hypnos is een van de trotse Britse fabrikanten die het prestigieuze keurmerk Manufacturing Guild Mark (MGM) in ontvangst heeft mogen nemen. Dit keurmerk wordt slechts aan 50 fabrikanten in Engeland uitgereikt en dit kan alleen worden bereikt als voldoende wordt aangetoond aan de allerstrengste eisen te voldoen als het gaat om het duurzaam produceren met bijbehorende kwaliteit.

Deze bekroning toont opnieuw aan dat wij zeer veel waarde hechten aan de kwaliteit van onze processen en zo het vertrouwen van onze klanten verdienen. U bent bij ons verzekerd van de allerbeste service en handgemaakte bedden.

 

Onze unieke pocketveren

Er is geen beter gevoel dan het wegkruipen in een heerlijk en comfortabel bed wat je hele lichaam omhult en vasthoudt. Een pocketveermatras van Hypnos is zo uniek ontworpen dat het in staat is direct uw lichaamsvormen en gewicht te detecteren om zo de juiste ondersteuning te bieden precies daar waar u en uw partner het nodig hebben. Iedere beweging wordt naadloos opgevolgd. Het resultaat is een zeer ontspannen nachtrust waarin uw lichaam en geest volledig ontspannen wakker worden. Beter kunt u de dag niet beginnen.

Des te meer actieve wendingen zich in een doorlopende pocketveer zich bevinden des te groter is het vermogen om zich aan te passen aan uw lichaam en zo de juiste tegendruk en comfort te bieden. Een enkele doorlopende pocketveer heeft ook het vermogen om koele lucht te laten circuleren waardoor meer hygiene gewaarborgd is. Dit extra ademend vermogen zorgt voor een betere ventilatie, verbetert de vochtafvoer en de temperatuurregeling van uw lichaam zodat u een gezonde, ontspannende en energieke nachtrust krijgt.

Hypnos maakt gebruik van de unieke ReActive™ pocketveren welke wel tot 10 actieve wendingen hebben en de gepatenteerde UltraSens™ pocketveren die zelfs tot wel 17 actieve wendingen gaan.

Duurzaamheid

Hypnos Kwaliteit
Hypnos Kwaliteit
Hypnos Kwaliteit
Hypnos duurzaamheid

Onze belofte voor duurzaamheid en het milieu

Bij Hypnos streven we ernaar onze vuilafstoot zo veel mogelijk te beperken en milieuvriendelijke materialen te gebruiken van de hoogste kwaliteit.In feite zijn wij de eerste Britse bedden- en matrassenfabrikant die koolstofneutraal produceert en voldoet aan de PAS 2060. Zie Hypnos “Commitment to our Environment leaflet”.

Hypnos voldoet ook aan de eisen van ESOS (Energy Savings Opportunity Scheme), een gestructureerd programma van energie maatregelen die zijn ontworpen om de CO2 uitstoot te verminderen.Naleving van ESOS is wederom een bevestiging van de inzet van Hypnos voor het milieu en de CO2 reductie.

Onze bedden zijn gemaakt van de beste en duurzame materialen waaronder wol, haar cashmere en zijde die het beste slaapklimaat bieden voor het reguleren van de lichaamstemperatuur. Als actief hofleverancier van het Engelse koningshuis blijven we dan ook de projecten van hen ondersteunen en reageerden dan ook direct op de oproep van Prins Charles om de campagne van de Engelse schapenboeren voor het gebruik van wol in onze matrassen en bedden te ondersteunen.

Met een duidelijke focus op duurzame ontwerp zijn alle ontwerpen van Hypnos 100% recyclebaar waardoor Hypnos bedden nooit op de vuilstort belanden.Hypnos heeft hiervoor ook een verwijderings- en recycleservice ontwikkelt. Vraag uw winkelier naar deze innovatieve service waarmee uw bed kan worden afgevoerd en gerecycelde grondstoffen weer worden gebruikt in andere industrieën.